ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ

με τον LOREN GOLDNER συγγραφέα του κειμένου Ο «σοσιαλισμός σε μία χώρα» πριν τον Στάλιν και οι απαρχές του αντιδραστικού «αντι-ιμπεριαλισμού»

Ως γνωστόν, η αντεπανάσταση ξεκίνησε την εκστρατεία της από τη Ρωσία πριν από 100 χρόνια, όταν ένα νέου τύπου κρατικο-καπιταλιστικό καθεστώς μπόρεσε να παρουσιαστεί ως «σοσιαλιστικό». Η αντι-ιμπεριαλιστική ιδεολογία ήταν ένα από τα συστατικά του στοιχεία και περιελάμβανε τη συμμαχία με όλες τις αστικές, αντι-δυτικές, «αντι-ιμπεριαλιστικές» δυνάμεις της Ασίας εκείνη την εποχή: ισλαμιστές, κεμαλιστές κλπ (ακόμα και… δυτικούς ιμπεριαλιστές – αν αυτό εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του νέου «σοσιαλιστικού» κράτους).

Πολλά από τα σημερινά κρατικά εξαμβλώματα (Τουρκία, Ελλάδα κλπ) δημιουργήθηκαν τότε – την επαύριο του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, υπό την αιγίδα είτε του αριστερού είτε του δεξιού αντι-ιμπεριαλισμού. Με μια τέτοια περίπτωση, την περίπτωση του κεμαλισμού και της δημιουργίας του τούρκικου κράτους μέσω της καταστολής των κομμουνιστών της Τουρκίας από τη συνεργασία των μπολσεβίκων και των κεμαλιστών (1920-1925) θα ασχοληθούμε τη

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 7ΜΜ στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο της Νομικής (ΑΚΝ)

Tags: ,

Κατηγορία: Εκδηλώσεις

Comments are closed.